ZIMNÁ RADA NOKIAN TYRES: PRÉMIOVÉ ZIMNÉ PNEUMATIKY VÁM POMÔŽU ZVLÁDNUŤ VŠETKY POVETERNOSTNÉ PODMIENKY

V súčasnosti sú pre celú Európu typické nečakané zmeny zimného počasia. Stále častejšie sa stretávame so silným dažďom, ktorý zvyšuje množstvo nebezpečnej snehovej kaše, ale zároveň je obvyklá i jazda po suchej ceste. Aby celosvetovo najsevernejšie umiestnený výrobca pneumatík prekonal rozmary európskej zimy, ponúka radu vysoko kvalitných zimných pneumatík, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Najnovším členom rady zimných produktov Nokian Tyres je pre nadchádzajúcu zimnú sezónu pneumatika Nokian WR Snowproof, ktorá zaisťuje bezpečnú a pohodlnú jazdu.

Zimná novinka Nokian WR Snowproof

Nokian WR Snowproof je nová prémiová zimná pneumatika vyrobená tak, aby poskytovala vyspelú bezpečnosť v rôznorodých zimných podmienkach. Zaisťuje výnimočnú kombináciu prvotriednej priľnavosti s predvídateľnými a vyváženými jazdnými reakciami a uspokojuje tak potreby vodičov jazdiacich v stredoeurópskych jazdných podmienkach.

Nokian WR Snowproof zaručuje vynikajúcu priľnavosť ako na snehu, tak v snehovej kaši. Jedná sa o vlastnosť, ktorú vodiči od svojich pneumatík nielen očakávajú, ale zároveň ju veľmi často potrebujú. Spoľahlivú priľnavosť zaisťuje nový koncept Alpine Sense Grip. Jedinečná zmes gumy Alpine Grip zase umožňuje maximálne výkony pneumatiky v širokom rozpätí teplôt – od miernych po studené zimné podmienky.

„Pri tejto ekologicky šetrnej, prémiovej zimnej pneumatike má každý dezénový blok a každá lamela svoju špecifickú funkciu, aby ako celok zaisťovali bezpečnú a pohodlnú jazdu. Jazdné reakcie sú vyvážené a ľahko ovládateľné i v nečakaných podmienkach. Nová pneumatika Nokian WR Snowproof má veľmi nízky valivý odpor, ktorý sa premieta do nižšej spotreby paliva a menšieho množstva emisií,“ vysvetľuje Martin Dražík, produktový manažér v spoločnosti Nokian Tyres, Európa.

Nová pneumatika je k dispozícii v rýchlostných kategóriách Q (160 km/h), T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a jej komplexný výber rozmerov zahrnuje 55 produktov od 14 po 20 palcov. Nová pneumatika Nokian WR Snowproof je pre spotrebiteľovi dostupná od jesene 2019.

Bezstarostná jazda na zimných cestách pre šoférov vozidiel SUV

Zimná pneumatika Nokian WR SUV 4 bola vyvinutá špeciálne pre stredoeurópskych vodičov SUV tak, aby zaisťovala najlepšie možné výkony na snehu, snehovej kaši a v silnom daždi. Nech už sa pohybujete po rýchlej diaľnici, v rušnej mestskej premávke alebo na malebných alpských cestách, reakcie na pokyny riadenia sú presné a predvídateľné ako na klzkom, tak na hladkom povrchu. Táto prémiová pneumatika ponúka ideálnu kombináciu výkonov na snehu, ovládateľnosti za mokra a na suchu a zároveň odolnosti voči vzniku aquaplaningu. V porovnaní s piatimi prémiovými konkurentmi vynikla pneumatika Nokian WR SUV 4 v bočnej priľnavosti na snehu a brzdných vlastnostiach na snehu a ľade.

„Univerzálne zimné vlastnosti, vynikajúca ovládateľnosť a špecifická SUV stavba robia z Nokian WR SUV 4 pneumatiku optimálnu pre stredoeurópske zimy,“ vysvetľuje M. Dražík.

Pneumatika Nokian WR SUV 4 je dostupná v rýchlostných kategóriách H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a jej komplexná rada zahŕňa 57 produktov od 16 po 21 palcov.

Športová ovládateľnosť, prvotriedna priľnavosť na snehu

Športová zimná pneumatika Nokian WR A4 optimálne kombinuje vysokovýkonnú ovládateľnosť so spoľahlivou zimnou priľnavosťou. Športovým autám zaručuje vyvážené jazdné vlastnosti v rýchlo sa meniacich poveternostných podmienkach. Pneumatika Nokian WR A4 má asymetrický dezén, ktorý umožňuje presné a citlivé reakcie na hladkých cestách i vozovke pokrytej snehovou kašou. Vynikajúca ovládateľnosť a výkonnosť vo všetkých zimných podmienkach je založená na niekoľkých inováciách. Pneumatika si i v okamžiku, keď sneží, uchováva spoľahlivú priľnavosť ako na snehu, tak v nebezpečnej snehovej kaši. Na túto pneumatiku sa vždy môžete spoľahnúť, že vás bezpečne dopraví domov. Nokian WR A4 má extrémne nízky valivý odpor, väčšiu úsporu paliva a menšie množstvo škodlivých emisií, ako jej tradiční konkurenti.

„Bezpečnostné vlastnosti pneumatiky Nokian WR A4, odborníka na premenlivé zimné počasie, boli vyladené v arktických zimných podmienkach, vo vlastnom testovacom centre spoločnosti Nokian Tyres, ktorému sa hovorí „Biele peklo“ a nachádza sa v laponskom meste Ivalo. Jedinečná metóda testovania odolnosti voči aquaplaningu na roztopenom snehu, ktorá je k dispozícii na našej testovacej trati v meste Nokia, nám umožnila posunúť výkony pneumatiky na roztopenom snehu na novú úroveň. Príkladné jazdné vlastnosti na mokrej a suchej vozovke boli zdokonaľované na stredoeurópskych testovacích tratiach v Nemecku a v Španielsku,“ popisuje M. Dražík.

Výber rozmerov tejto prémiovej zimnej pneumatiky pre vysokovýkonné vozidlá pokrýva priemery od 16 po 21 palcov a rýchlostné indexy od H (210 km/h) až po W (270 km/h). Komplexná rada zahŕňa rovnako rozmery pre elektrické vozidlá, ako napríklad pre model Tesla Model S.

Pneumatiky Nokian Weatherproof – celoročná jazda

Nokian Weatherproof predstavuje jeden z najrozsiahlejších produktových radov na stredoeurópskom trhu v segmente celoročných pneumatík. Je určený pre vodičov, ktorí kladú dôraz na bezpečnosť na snehu a snehovej kaši, ale zároveň chcú jazdiť efektívne a ľahko i v lete. Všetky rozmery majú symbol snehovej vločky (3PMSF), ktorý preukazuje, že pneumatiky boli oficiálne schválené pre užívanie v zimných podmienkach. Vďaka vysokovýkonnej rade zimných pneumatík Nokian Weatherproof je možné skoncovať s kolobehom výmen pneumatík, ktoré obťažuje vodičov každú jar a jeseň. Revolučný koncept Nokian Tyres v sebe spája spoľahlivú zimnú bezpečnosť s presnou jazdnou stabilitou a spoľahlivou ovládateľnosťou.

„V nedávno zverejnenom teste celoročných pneumatík, ktorý uskutočnil nemecký automobilový klub ACE Lenkrad, bola pneumatika Nokian Weatherproof ohodnotená ako doporučená. ACE Lenkrad vyzdvihol u pneumatiky Nokian Weatherproof vysoké výkony v extrémnych podmienkach na zasnežených cestách. Produktová rada Nokian Weatherproof je bezpečná pri nízkych teplotách a zaručuje efektívnu priľnavosť a presné brzdenie i na snehu,“ hovorí Martin Dražík.

Využite tiež výhodu dlhej životnosti behúňa vďaka prírodným olejom v zmesi gumy, ktorý robí behúň odolný voči oderu. Takto odolný dezén zaručuje dobrý kilometrový výkon veľa sezón. Pretože sa pneumatika Nokian Weatherproof ľahko odvaľuje, spotrebujete menšie množstvo paliva a vyprodukujete menej emisií CO2.

Nokian Tyres je odborníkom na všetky zimné podmienky

Nokian Tyres je najsevernejšie umiestneným výrobcom pneumatík. Preto je odborníkom na zimné pneumatiky do všetkých zimných podmienok. Od okamžiku, kedy spoločnosť vynašla celosvetovo prvé zimné pneumatiky, uskutočnila početné vylepšenia a technologické pokroky, aby mohla vždy zaistiť všetkým vodičom bezpečnú a bezstarostnú jazdu. Zdroj: www.nokiantyres.cz